søndag den 15. september 2013

Spytklat og knubbede ord i chancerig match

Det var et forvandlet América-MG, der tog imod topholdet Palmeiras denne lørdag på Arena Independência. "O Coelho" (Kaninen) har med sejre i de to sidste kampe høstet en masse selvtillid, og holdet leverede den bedste præstation længe, i hvert fald mens jeg har fulgt de grøn-sorte fra Belo Horizonte.

Palmeiras med de to landsholdsspillere Henrique (Brasilien) og Valdivia (Chile) startede opgøret bedst og kom fortjent foran efter 12 minutters spil ved det unge talent Leandro. Scoringen fik vækket América-MG, og angrebsbacken Leandro Silva fik bragt balance i regnskabet efter 21 minutter efter en flot solotur.

I resten af kampen var der åben slagsudveksling mellem de to mandskaber og chancerne faldt nærmest på samlebånd. Palmeiras var det bedre hold, men América-MG gav alt hvad de havde, og hjemmeholdets Andrei Girotto var tættest på en scoring, da midtbanespilleren stadigvæk i 1. halvleg ramte trekantssammenføjningen med et langskud.

Kampen sluttede 1-1, og begge hold fik også hevet en udvisning til sig i slutminutterne. América-keeperen Matheus og Palmeiras-angriberen Alan Kardec havde begge to riven ude efter en nærkamp, og i den efterfølgende tumult mellem en masse spillere faldt der både spytklat og knubbede ord mellem de ophidsede aktører. Kampens dommer endte med at udvise de to, som startede problemerne, men der kunne sagtens have røget et par mand mere.

Palmeiras topper fortsat Serie B med 49 points for 22 kampe, og "O Verdão" (De Grønne) har tre points end til ned nærmeste forfølgere fra Chapecoense. Joinville og Paraná sidder på de sidste to oprykningspladser med en buffer på fem points ned til et jagtende kobbel bestående af Sport Recife, Avaí og América-MG.