torsdag den 26. september 2013

Scolari indkalder Lucas Leiva til landsholdet

Landstræner Luíz Felipe Scolari har i dag udtaget 23 mand til Brasiliens testkampene i oktober måned mod hhv. Sydkorea og Zambia. Der er faldet nogle tunge afbud fra de skadede Júlio César og anfører Thiago Silva, mens Fred efterhånden har været ukampdygtig i de sidste par landsholdssamlinger.

Felipão har som noget nyt indkaldt Lucas Leiva. Liverpool-spilleren kommer til at agere reserve for bølgebryderen Luíz Gustavo på midtbanen. Det betyder samtidigt, at Fernando fra Shakhtar må blive hjemme i Donetsk. Han lignede en kandidat til startelveren lige op til Confederations Cup. Det gør den unge midtbanespiller ikke længere...

Cruzeiro-stopperen Dedé får også plads i landsholdsvarmen i stedet for Réver fra lokalrivalerne Atlético-MG. "O Galo" (Hanen) må i stedet for sende målmanden Victor af sted. Det er fuldt fortjent, at han nu kan vise sig frem på landsholdet. Atlético-keeperen var bare fremragende i dette års Copa Libertadores.

Det har ikke været helt uproblematisk for Scolari at udtage sin trup til de to testkampe. Det skal nemlig ikke kun tages sportslige hensyn, når der skal nævnes 23 navne. Spillerne i den brasilianske liga er i øjeblikket spændt hårdt for, og landstræneren har derfor udtaget så få spillere fra den hjemlige liga som muligt og sat loftet til højst to repræsentanter fra samme klub.

Den brasilianske turneringskalender er ikke harmoniseret med den internationale, og det betyder, at klubberne må den ene side må juble over at få vist sine bedste salgsobjekter frem på den internationale scene, men samtidigt må man undvære sine nøglespillere til vigtige kampe i ligaen. I denne omgang spilles der tre turneringsrunder, mens Scolari har sine emner på græs i Asien. Det er altså ni points, der sættes på spil for den enkelte klubpræsident.

Det er i min optik håbløst, at fodboldforbundet CBF endnu ikke har rettet op på denne sportslige skævvridning af en ellers udmærket turnering. Når der skal spilles landskampe, skal spillerne udtages efter styrke og ikke efter om man har opbrugt en eller anden kvote i en klub.

Brasilien spiller den første testkamp den 12. oktober, hvor Sydkorea tager imod i hovedstaden Seoul. Tre dage senere skal Neymar & Co. i aktion igen. Her hedder modstanderen Zambia, som stiller op på neutral grund i Beijing.

Målmænd: Jefferson (Botafogo), Victor (Atlético-MG) og Diego Cavalieri (Fluminense)
Forsvar: Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG), David Luíz (Chelsea), Dante (Bayern München), Henrique (Palmeiras) og Dedé (Cruzeiro)
Midtbane: Luíz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Hernanes (Lazio), Lucas Leiva (Liverpool), Lucas (PSG), Oscar (Chelsea) og Bernard (Shakhtar)
Angreb: Neymar (Barcelona), Jô (Atlético-MG), Hulk (Zenit) og Alexandre Pato (Corinthians)

En formodet startelver:
Jefferson;
Daniel Alves, David Luíz, Dante og Marcelo;
Luíz Gustavo, Paulinho og Ramires/Oscar;
Bernard, Jô og Neymar

Lucas Leiva får sin første indkaldelse under Scolari (Lance)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar