fredag den 20. september 2013

Drømmefodbold endte i et mareridt for Flamengo

Flamengo åbnede med drømmefodbold, da "O Rubro-Negro" (De Rød-Sorte) tog imod oprykkerne fra Atlético-PR. Hjemmeholdet var foran 2-0 efter bare syv minutters spil på mål af Hernane og Luíz Antônio, men gæsterne holdt hovedet koldt og slog frygteligt tilbage.

Spanieren Fran Mérida med fortid i Barcelonas fodboldsakademi samt i engelske Arsenal fik lukket noget af hullet med sin reducering efter 20 minutter af 1. halvleg, og efter pausen afstraffede Atlético-PR for alvor et usikkert Flamengo-forsvar. Dellatorre udlignede efter otte minutter, Marcelo bragte gæsterne foran efter 32 minutter, og Roger slog det sidste søm i den rød-sorte ligkisten med 10 minutter igen af kampen.

Flamengos træner Mano Menezes smed efter kampen håndklædet i ringen, og der skal nu findes en afløser for den tidligere brasilianske landstræner, der kun fik godt tre måneder i spidsen for Rio-klubben. Rutinerede Abel Braga og Celso Roth er blandt favoritter til at overtage tjansen.

Flamengo ligger fortsat og roder nede i den tunge ende. En 14.-plads med to points ned til nedrykningsstregen er absolut ikke godkendt for den stolte klub. Atlético-PR imponerede endnu en gang i Serie A, hvor holdet overraskende holder sig i den Top 4, som kvalificerer sig til Copa Libertadores 2014.