søndag den 8. september 2013

Kontroversiel kendelse afgør kamp på Arena Grêmio

Grêmio havde dommerkendelsen med sig, da gauchoerne hjemme i Porto Alegre havde besøg af Portuguesa fra den tunge ende af tabellen.

Hjemmeholdet vandt opgøret med 3-2, men afgørelsen faldt først med godt fem minutter igen, da Rogério efter dommerens mening gik i ryggen på Kléber i det kriminelle felt. Straffespark til Grêmio, og store forståelige protester fra gæsterne.

Polemikken fortsatte også i forbindelse med eksekveringen af straffesparket. Bruninho brokkede sig over at bolden ikke lå på pletten, og det kostede Portuguesa-spilleren et overraskende direkte rødt kort.

Udvisningen fik det hele til at eksplodere, og gæsternes anfører Valdomiro blev også udvist efter et klammeri med ordensmagten, der var ilet på banen for at beskytte dommeren mod de hidsige spillere.

Efter 4 minutters venten fik Kléber endelig lov til at tage straffesparket, og "O Gladiador" svigtede ikke sine holdkammerater.

I Grêmio-lejren må man undre sig over at sejren først kom i land til allersidst. Hjemmeholdet dominerede 1. halvleg stort, og Renato Gauchos tropper fik en flot start på 2. halvleg med mål af Barcos og rutinerede Zé Roberto.

Portuguesa fik imidlertid kæmpet sig tilbage i kampen. Et selvmål af Rhodolfo og et hovedstødsmål af Luís Ricardo sørgede for balance i scoren, men så var det jo lige at det hele blev afgjort på det famøse straffespark.

Grêmio rykker med sejren op på 2. pladsen i Serie A med tre points op til duksene fra Cruzeiro, der oven i købet har en kamp til gode. Portuguesa ligger nede som nummer 17 med tre points op til den rigtige side af nedrykningsstregen.