mandag den 23. september 2013

Ronaldinho vinder brasiliansk frisparkskongeduel

Der var lagt op til frisparkskongeduel, da Atlético-MG med Ronaldinho tog imod Vasco da Gama med Juninho Pernambucano. Selve kampen endte 2-1 til Atlético-MG på mål af Fernandinho og Rafael Vaz (selvmål), mens Dakson sørgede for gæsterne enlige træffer efter et kæmpedrop af Victor i hjemmeholdets bur.

Og tilbage til duellen mellem frisparkseksperterne. Den endte med et lille overtag til Ronaldinho, hvis giftige frispark banede vejen for målet til 2-0. Juninho have også et par muligheder, men der manglede den sædvanlige kvalitet i kanonkongens dødbolde.

Sejren til "O Galo" (Hanen) var fortjent nok. Hjemmeholdet dominerede totalt 1. halvleg mod et skræmmende dårligt Vasco, der var nede med 2-0 efter mindre end 20 minutters spil. Gæsterne fik bedre styr på tropperne efter pausen, men det skyldes også, at "O Galo" var gået ned i kadence.

Atlético-MG rykker med sejren op på 8. pladsen i Serie A distanceret med 19 points af duksene og lokalrivalerne fra Cruzeiro. Libertadores-vinderne har fundet formen igen, og nedrykningsstregen er nu hele syv points væk. Det ser værre ud for "O Cruz-Maltino", der som nummer tredjesidst har tre points op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Vasco risikerer dermed sin anden tur ned i Serie B på seks år. I 2008 var det Edmundo, også kendt som "O Animal" (Dyret), som sluttede en fornem karriere med nedrykning i Vasco-trøjen. Legenden Juninho Pernambucano, som for tiden nærmest udgør en enmandshær for Rio-klubben, kan meget vel lide samme skæbne.