mandag den 2. september 2013

Cruzeiro og Vasco bød på ren champagnefodbold

Der var noget ved at gå til fodbold på Mineirão denne søndag aften, hvor Cruzeiro tog imod Vasco da Gama i den 17. runde af Serie A. Det blev en ren festforestilling!

Cruzeiro vandt kampen med 5-3, men stillingen var helt lige indtil midt i 2. halvleg. Så fyrede Lucas Silva kanonen af for anden gang i matchen til 4-3, og i slutminutterne slukkede stortalentet Vinícius Araújo lyset for gæsterne med sin scoring.

Kampen fik en forrygende start med en hjemmescoring efter 31 sekunders spil. Det er den hurtigste scoring i årets Serie A. Lejesvenden fra Metalist i Ukraine Willian dukkede op efter et langt indkast fra Ceará og gjorde det til 1-0. Så var vi ligesom i gang..

Vasco fik svaret igen efter 17 minutters spil, da unge Willie bankede bolden ind bag Fábio i hjemmeholdets bur. Det var første gang, at jeg så denne 20-årige angriber i aktion, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Fantastisk første touch, gode driblefærdigheder og så desuden udstyret med en flot sparketeknik.

Efter en god halv times spil var det Lucas Silva, der brillerede med flot skud udefra. Midtbanespilleren er normalt blandt reserverne for Cruzeiro, og det forstår man intet af efter at have set ham i aktion. Man må bare konstatere, at "A Raposa" (Ræven) har en flot besat bænk, og det giver sikkert en fordel i denne turnering med de mange kampe.

En anden spiller, som kæmper for en plads i startopstillingen, er nytilkomne Júlio Baptista. "Bæstet" fik markeret sig denne søndag med en godkendt indsats og en flot kasse sat direkte ind på frispark. Målet faldt i det 38. minut, og det kunne have lukket kampen.

Men gæsterne havde nu ikke tænkt sig at give op. André fik reduceret til 2-3 bare minuttet senere, og lige inden pausen fik Willie udlignet til 3-3. En flot brysttæmning fik udmanøvreret stopperen Bruno Rodrigo, og det flade spark strøg i kassen via den fjerneste stolpe.

I 2. halvleg dalede tempoet lidt, men vi fik altså de to scoringer, som afgjorde matchen. Vi fik også en udvisning, da indskiftede Dagoberto sparkede Abuda ned bagfra, men på det tidspunkt resterede der kun få minutter af en fænomenal kamp.

Cruzeiro øger med sejren afstanden i toppen til de øvrige hold. De nærmeste forfølgere fra Botafogo spillede kun 0-0 hjemme mod São Paulo i en halvtrist affære. "A Raposa" fører nu Serie A med tre points ned til Grêmio, mens Atlético-PR og Botafogo er de sidste hold i Top 4.

Vasco da Gama daler til 14. pladsen med fire points ned til nedrykningsstregen. Det var ellers en heroisk indsats, som holdet leverede på Mineirão, men der udløses ingen ekstra point for dette.