fredag den 6. september 2013

Målmandslegende misser tredje straffe på to måneder

Storklubben São Paulo missede chancen for at rykke op over nedrykningsstregen, da "O Tricolor" hjemme på Morumbi tabte med 2-1 til oprykkerne fra Criciúma.

"Tigrene" kunne gå til pausen oppe med to mål. Marcel udnyttede et straffespark midt i halvlegen og Lins fordoblede føringen lige før halvtidshvilen. I 2. halvleg sørgede Aloísio for São Paulos enlige træffer. Hjemmeholdet havde forinden en kæmpe mulighed for en reducering, men målmandslegenden Rogério Ceni brændte sit tredje straffespark inden for bare to måneder.

Straffesparket var begået mod Aloísio, og angriberen havde faktisk gjort sig klar til at sparke, da anfører Ceni tog det lange løb og satte sin holdkammerat fra bestillingen. Det viste sig så at være en dårlig idé. Mål nummer 114 fra veteranens side ser bare ud til at få en svær fødsel.

Dermed fik São Paulo spoleret festen, der markerede klublegenden Leonidas da Silvas 100 års fødselsdag. "O Diamante Negro" (Den Sorte Diamant), der døde i 2004, var sin tids svar på Pelé. Leonidas da Silva blev verdensberømt for sit saksespark, og han blev topscorer ved VM i 1938 med syv mål i fem kampe.

Criciúma tager med sejren et tigerspring i Serie A, hvor holdet fra staten Santa Catarina nu ligger nummer 9 ud af de 20 hold. São Paulo er nede som nummer 18 med et point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.