torsdag den 19. september 2013

"Bæstet" punkterer mesterskabsfinale

Cruzeiro tog et stort skridt mod det brasilianske mesterskab, da "A Raposa" (Ræven) hjemme på Mineirão besejrede de nærmeste forfølgere fra Botafogo med 3-0. Midtbaneslideren Nilton åbnede scoringen i slutningen af 1. halvleg efter et hjørnespark, mens indskiftede Júlio Baptista alias "Bæstet" punkterede topopgøret med to mål inden for de sidste 10 minutter.

Botafogo havde ellers en gylden chance for at udligne i starten af 2. halvleg, men Clarence Seedorf missede et straffespark. Den rutinerede hollænder sparkede simpelt hen sit forsøg forbi den ene opstander efter at have fintet Cruzeiro-keeperen Fábio til den anden.

Det var fuldt fortjent, at Cruzeiro rendte med de tre points. Hjemmeholdet pressede i sædvanlig stil hårdt på fra kampens start, og Marcelo Oliveiras tropper havde tre gange (9-3) så mange afslutninger inden for rammen end de sortklædte gæster fra Rio de Janeiro.

Det var Cruzeiros ottende gevinst i træk, og "A Raposa" fører nu Serie A med syv points ned til netop Botafogo. Rækkens nummer 3 fra Grêmio er nu sat med 11 points efter at holdet fra Porto Alegre smed to points i onsdagens møde med Santos. Det er svært at postulere andet end at Cruzeiro suser mod årets mesterskab.