torsdag den 3. oktober 2013

Grêmio vinder dramatisk topopgør

Grêmio er efterhånden det eneste mandskab, der formår at holde lidt spænding i årets kamp om det brasilianske mesterskab. "O Tricolor" besejrede nemlig Top 4-aspiranterne Atlético-PR med 1-0 hjemme på Arena Grêmio, og mandskabet fra Porto Alegre holder dermed sin 2. plads og en afstand på 11 points til duksene fra Cruzeiro.

Afgørelsen faldt kort før pausen, da Riveros slap alene igennem og iskoldt udplacerede Weverton med et klassisk lop. Gæsternes var yderst tæt på en udligning 5 minutter inde i 2. halvleg, men mirakuløst forsvarsspil af Rhodolfo forhindrede topscorer Éderson i at score sit sæsonmål nummer 16. Det var en redning i ren David Luíz-klasse.

Kampen bød ud over den ene scoring også på tre udvisninger, som alle faldt i 2. halvleg. Gæsternes Luíz Alberto og Pedro Botelho så direkte rødt på et par svinestreger på Kléber, mens den chilenske landsholdsangriber Eduardo Vargas fik marchordre efter to gule kort.

Grêmio holder med sejren kursen mod kvalifikation til Copa Libertadores 2014. "O Tricolor" har med 13 runder igen en buffer på 8 points ned til Vitória på 5. pladsen. Atlético er til gengæld ved at sætte sin plads over styr. "O Furacão" (Orkanen) har nu kun 4 points at tære på i forhold til "løverne" fra Salvador.