torsdag den 10. oktober 2013

Grêmio taber overraskende skridt i titelkampen

Grêmios mesterskabsdrømme fik et ordentligt hak i tuden, da "O Tricolor" på eget græs tabte med 2-1 til dumpekandidaterne fra Criciúma.

Gæsterne hev de tre points med hjem til staten Santa Catarina et par minutter før tid, da Serginho headede et hjørnespark fra Morais ind bag den tidligere landsholdsmålmand Dida.

Det var også en dødbold., som overlistede den 40-årige keeper i 1. halvleg. West Ham-floppet Wellington Paulista nåede efter 35 minutters spil højest på en frisparksbold fra Ricardinho, og så var fundamentet til en overraskelse ligesom lagt.

"O Tricolor" fik udlignet godt 10 minutter inde i 2. halvleg efter en flot soloaktion fra uruguayaneren Maxi Rodriguez, men hjemmeholdet skulle fortsat jagte 3 points for at holde nogenlunde trit med duksene fra Cruzeiro. Nu blev det i stedet til et rundt nul for holdet fra Porto Alegre trods det spilmæssige overtag.

Grêmio holder trods nederlaget sin 2. plads i Serie A med 11 points op til Cruzeiro, så mesterskabet ligger langt væk. Til gengæld er kvalifikationen til næste års Copa Libertadores rimelig sikker. Førsteudfordrerne Vitória og Internacional ligger hele 11 points bagud i det regnskab.

Sejren til Criciúma flytter ikke holdet placeringsmæssigt. "Tigrene" er stadigvæk under nedrykningsstregen med 4 points op til den 16. plads, som sikrer endnu en sæson i Brasiliens fornemste fodboldrække.