mandag den 7. oktober 2013

Atlético vinder blodigt slag om Curitiba

Atlético-PR vandt slaget om Curitiba, da "O Coxa" på Estádio Durival de Britto besejrede ærkerivalerne fra Coritiba med 2-1.

Gasterne tog ellers føringen efter en halv times spil, da Julio César i to omgange udnyttede et forsøg fra straffesparkspletten, men "O Furação" (Orkanen) fik genvundet pusten med to kasser af veteranen Paulo Baier inden for halvlegens sidste 5 minutter.

Det gik hedt for sig efter pausen, men det var mest på tribunen. To konkurrerende Atlético-PR-fangrupper, "Os Fanáticos og "Ultras" røg i totterne pa hinanden, og igangsætningen af 2. halvleg måtte udskydes i 12 minutter, mens politiet med peberspray prøvede at få styr på tingene.

Da kampen endelig kom igang igen var det Coritiba, der jagtede en udligning. "O Coxa" var da også ved at få succes ved et par tilfælde, selv i spil 10 mod 11. Gæsterne måtte nemlig spille med en mand i undertal i den sidste halve time efter at backen Escudero havde set gult to gange.

Atlético-PR rykker med sejren op på 3. pladsen i tabellen med 15 points op til duksene fra Cruzeiro. Mere interessant er det dog, at man har 7 points at tære på i forhold til en plads i Copa Libertadores 2014. Alt er dog ikke lutter idyl i klubben. Tumulten, der medførte 11 anholdte, betyder, at "O Furação" kan miste sin hjemmebane i op til 10 kampe.

Coritiba ville trods problemerne sikkert gerne være i ærkerivalernes sko. "O Coxa" er gået helt i stå. Holdet med en sublim Alex førte turneringen, da man i juni måned gik til pause pga. Confederations Cup. Derefter har der næsten ikke været nogen damp under kedlerne, og nedrykningsstregen er nu kun 2 points væk.