fredag den 23. august 2013

Stortalentet Vitinho stjal scenen i Seedorfs fravær

Botafogo fik et fint udgangspunkt i pokalturneringen, da "O Fogão" hjemme på Maracanã besejrede Atlético-MG med 4-2 i det første 1/8-finalemøde mellem de to klubber.

Hjemmeholdet måtte stille op uden Clarence Seedorf, men i hans fravær tog især stortalentet Vitinho over som indpisker hos de zebrastribede. Angriberen bankede selv en kasse ind og var desuden involveret i de tre øvrige scoringer.

Copa Libertadores-mestrene fra Atlético-MG tog ellers teten ved Marcos Rocha efter 19 minutters spil, da "den falske 2'er" udnyttede et glimrende oplæg fra Ronaldinho. Rocha er i udgangspunkt placeret som højre back, men han bevæger sig nærmest over hele banen.

Botafogo fik dog svaret igen 10 minutter senere, da en aflevering fra Vitinho med lidt held nåede frem til Lodeiro. Den uruguayanske kantspiller klappede til bolden første gang, og skuddet krøllede sig op i det lange hjørne uden chance for gæsternes keeper Victor.

I starten af 2. halvleg var Lodeiro igen på færde, da han fik fremprovokeret et selvmål fra Leonardo Silva. Også her var det Vitinho, som havde fint øje for kantspillerens placering og sparketeknikken til at slå den præcise lange aflevering.

Topscoreren Rafael Marques bankede Botafogo foran 3-1 i det 10. minut, og det lignede "game-over" for gæsterne, da Vitinho overlistede Victor med et langskud 5 minutter før tid. Indskiftede Guilherme skaffede dog Atlético en livline, da Del Piero-klonen kort før tid fik reduceret til 4-2.

De to mandskaber spiller returkamp i næste uge på Arena Independência. Atlético kan med en 2-0 sejr på fortet i Belo Horizonte alligevel sikre sig en plads i kvartfinalen på bekostning af Botafogo. Atlético var ved dette års Copa Libertadores en sand mester i at vende et håbløse kampe til samlet sejr på eget græs, så Botafogo skal ikke føle sig alt for sikre på avancement.