søndag den 25. august 2013

Grêmio nedlagde Flamengo på nationalarenaen

Grêmio holder den gode kursen mod topplaceringerne i Serie A efter lørdagens 1-0 sejr over Flamengo på neutral grund i hovedstaden Brasília. Det var den fjerde sejr i træk i turneringen til macho-træneren Renato Gauchos mandskab.

Gauchoernes sejrsmål faldt efter bare syv minutters spil. Højrekanten Pará sparkede et frispark ind bag Felipe, der må have kæmpe frustrationer over den opstillede mur. Den efterlod kæmpe hulle, som Pará ikke var sen til at udnytte.

"O Tricolor" kunne derefter køre kampen hjem på cruise-control. Flamengos offensiv kom aldrig til at fungere helt godt, og man savnede sin midtbanedynamo Elias. Når der endelig kom til en kvalificeret afslutning mod gæsternes mål, så havde den tidligere landsholdskeeper Dida helt styr på situationen.

Grêmio var bare en tand farligere gennem hele kampen, og Barcos var i et par tilfælde tæt på at bringe gæsterne foran med to. Bedste forsøg kom i 2. halvleg, hvor den argentinske "Pirat" bankede bolden op på overlæggeren fra tæt hold.

Kampen blev overværet af 20.500 betalende tilskuere på Estádio Mané Garrincha. Hovedstaden Brasília mangler et trækplaster til at udfylde nationalarenaen, så derfor får byen jævnligt besøg af en af de store brasilianske klubber, der dermed hjælper med til at det flotte stadion ikke bliver en hvid elefant.

"O Tricolor" holder sig med sejren på 3. pladsen i rækken. Holdet fra Porto Alegre har bare tre points op til duksene fra Cruzeiro. Flamengo ligger til gengæld nede på en skuffende 14. plads med fire points ned til nedrykningsstregen.