mandag den 26. august 2013

Fodboldfest på VM-arena ødelagt af vandaler

Der var indbudt til fodboldfest i hovedstaden Brasília, hvor nationalarenaen Mané Garrincha lagde græs til opgøret i Serie A mellem storklubberne Vasco da Gama og Corinthians.

Selve kampen endte 1-1 efter at den peruvianske landsholdsangriber Paolo Guerrero havde bragt Corinthians foran efter bare fire minutters spil. Værterne fra Vasco fik dog udligning ni minutter efter pausen, da André udnyttede et oplæg fra anfører Juninho Pernambucano.

Matchen var såmen underholdende nok, men det var desværre begivenhederne på tribunen, som stjal opmærksomheden. De to klubbers fangrupper startede i pausen et masseslagsmål, hvor flere uskyldige kom i klemme. Det var uhyggelige billeder, som nok skal skræmme mange personer og især familier fra at tage til fodbold.

For bare en uge siden endte en kamp mellem Flamengo og São Paulo samme sted også med nogle uværdige scener, hvor en Flamengo-tilhænger blev sparket til pindebrænde uden for arenaen (Se episoden her). De brasilianske klubber har en kæmpe opgave at løse, hvis de vil volden til livs. De har gjort det i England, de har gjort det i Tyskland, så måske skulle den brasilianske fodboldverden søge lidt inspiration her for øge sikkerheden i forbindelse med kampafviklingen.

Men nu tilbage til det, som det hele burde handle om. Corinthians mister med det ene point sin plads i Top 4. "O Timão" (Det Store Hold) må tage til takke med en 5. plads med fem points op til Cruzeiro på 1. pladsen. Vasco er nede som nummer 11 distanceret med syv points til de pladser, som giver adgang til Copa Libertadores 2014.

Se målene fra Vasco da Gama - Corinthians


Vil du tage dine børn med til fodbold i Brasilien efter at have set disse scener?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar