mandag den 19. august 2013

Sheriffen Seedorf sætter holdkammerat på plads

Clarence Seedorf er ikke kommet til Rio-klubben Botafogo for at ligge på strand. Hollænderen er kommet til Brasilien for at vinde titler, og vi fik denne søndag et godt eksempel på hans vinderattitude, da Botafogo på Canindé i São Paulo besejrede Portuguesa med 3-1.

Botafogo havde store problemer med at komme i gang i 1. halvleg, og det medførte en diskussion mellem veteranen og backen Gilberto. Det endte med Seedorf, som nogle gange har kritiseret sine holdkammerater for at tage for let på tingene, pustede sig op og i den grad fik sat sin 20-årige holdkammerat på plads.

Det lod til at Botafogo fik løst tingene i omklædningsrummet. Efter 0-0 ved pausen fik gæsterne gang i spillet i 2. halvleg, og det udmøntede sig i mål fra Bolívar, Rafael Marques og Elias. Portuguesa fik nettet en enkelt gang ved Luís Ricardo.

Det var Botafogos første sejr efter tre uafgjorte kampe i træk. De zebrastribede rykker op på 1. pladsen i tabellen med to points ned til Cruzeiro på 2. pladsen. Portuguesa ligger nede i den kedelige ende med to points op til den rigtige side af nedrykningsstregen.