torsdag den 22. august 2013

Klassekasse af Cruzeiro i pokalsejr over Flamengo

Éverton Ribeiro slog til med en gudekasse, da Cruzeiro hjemme på Mineirão besejrede Flamengo med 2-1 i deres første 1/8-finalemøde i den brasilianske pokalturnering, Copa do Brasil.

Den 24-årige Cruzeiro-spiller leverede sit lille show godt 10 minutter inde i 2. halvleg, da han modtog en stikning i dybden fra Ricardo Goulart. I første moment vippede Éverton Ribeiro bolden elegant over Flamengo-backen Luíz Antonio, hvorefter kuglen blev knaldet op i nettaget med venstrebenet uden chance for Felipe i gæsternes bur. Det var en scoring i den kategori, som giver gåsehud, når man er til stede på stadion.

Målet betød en føring på to mål til hjemmeholdet efter, at lejesvenden fra Metalist Kharkiv William havde nettet i 1.halvleg. Denne stilling havde været ideel for Cruzeiro at køre hjem inden returkampen på Maracanã i næste uge. En bommert af Dedé midt i 2. halvleg fik imidlertid Flamengo tilbage i kampen. Den store stopper tøvede med at få clearet bolden, og Marcelo Moreno kunne udnytte situationen til at presse den rødgule kugle forbi Cruzeiro-keeperen Fábio. Bolden tog i første omgang roden af den ene stolpe, men indskiftede Carlos Eduardo var vaks på returen, og så var reduceringen til 2-1 en kendsgerning.

Cruzeiro havde fortjent at vinde kampen med mere end det ene mål. "A Raposa" (Ræven) dominerede det meste af kampen, og kun godt spil af Felipe i Flamengo-buret holdt bl.a. angriberen Borges fra at komme på tavlen. Hjemmeholdet har i det hele taget en stærk trup, som nu har fået endnu mere kvalitet med tilgangen af Júlio Baptista. "Bæstet" fik sin debut denne onsdag midt i 2. halvleg, dog uden at gøre det store væsen af sig. Cruzeiro bliver værd at holde øje med både i pokalturneringen, men også i Serie A, hvor man pt. ligger 2'er.

Kampen blev overværet af 33.645 betalende tilskuere på VM-arenaen i Belo Horizonte. Det er et super flot fremmøde til en pokalkamp, som spilles på et så ukristeligt tidspunkt som kl. 21.50 en onsdag aften, men når der er kvalitet vil fodboldfansene gerne ovre noget at nattesøvnen for at være til stede, således også undertegnede, der først var hjemme kl. 1 om natten.

Den brasilianske pokalturnering Copa do Brasil har i det hele taget fået et boost i år efter at man har åbnet for at Copa Libertadores-holdene igen kan deltage i turneringen. Det var tidligere ikke muligt, da der simpelthen ikke var plads i kampkalenderen. Det brasilianske fodboldboldforbund har nu løst op for knuden ved at lade turneringen køre længere og så lade de bedste klubber først træde ind, når kampene i Copa Libertadores er færdigspillede. Denne beslutning er faldet i god jord hos de brasilianske fodboldfolk og har givet turneringen et kvalitetsløft.