torsdag den 29. august 2013

Seedorf & Co. holdt stand mod Libertadores-mestrene

Botafogo er klar til kvartfinalen i Copa do Brasil efter at Clarence Seedorf & Co. klarede 2-2 ude mod årets Copa Libertadores-vindere fra Atlético-MG.

"O Fogão" havde vundet det første opgør på Maracanãs berømte græstæppe med 4-2, og Rio-holdet formåede at holde stand på Arena Independência, hvor Atlético ellers er kendt for at vende selv de sværeste kampe til samlet sejr.

Ronaldinho & Co. lagde da også tryk på gæsterne fra start af, og "O Galo" (Hanen) kunne fortjent gå til pausen oppe med 1-0 på mål af højre backen Marcos Rocha. Botafogo fik svaret igen lige efter pausen, da holdets topscorer Rafael Marques styrede bolden i nettet fra nær hold.

Atlético-MG tog igen teten ved nyerhvervelsen Fernandinho, men igen fik gæsterne skabt balance på måltavlen ved den unge stopper Dória, som skulle bruge et par forsøg for at få udplaceret Victor i hjemmeholdets mål.

Dermed skulle hjemmeholdet levere to scoringer inden for den sidste halve time for at sikre sig en afgørelse på straffespark. Det blev en umulig mission. Dertil var landsholdskeeperen Jefferson simpelthen for stærkt spillende.

Botafogo møder i næste runde bysbørnene fra Flamengo, som eliminerede Cruzeiro på reglen om udebanemål. Begge opgør spilles på Maracanã, og der skal nok komme pænt med mennesker til dette Rio-derby.