onsdag den 20. november 2013

Robinho overgår landsholdslegenden Pelé

Det brasilianske landshold sluttede et forrygende fodboldår af med at besejre Chile med 2-1 på Rogers Centre i Toronto. 

Hulk hamrede Brasilien foran efter 13 minutter. Oscar snuppede bolden ved en chilensk opspilsfejl for i næste moment at spille Zenit-spilleren fri foran det chilenske bur. 'Brasilianeren' Eduardo Vargas udlignede 25 minutter inde i 2. halvleg, da Grêmio-spilleren udplacerede Júlio César med en intelligent afslutning.

Det hele fik dog en 'Happy Ending' for Luís Felipe Scolari og hans tropper, da indskiftede Robinho headede sejrsmålet ind med et lille kvarter tilbage af matchen. Milan-spilleren nåede med scoringen op på 9 træffere mod netop Chile, og han overgår dermed legenden Pelé på den konto.

De brasilianske spillere kom nu gå på en fortjent landsholdsferie. Næste kamp er den 5. marts, hvor 'A Seleção' møder Sydafrika i Johannesburg. Herefter udtager Felipão de 23 spillere, som får til opgave at vinde VM for Brasilien på hjemmebanen i 2014.

Forventningerne til Brasilien er kolossale, men landstræner Scolari tager det hele i stiv arm med udtalelser som denne her til O Globo:
Der er intet pres pa Brasilien for Brasilien bliver verdensmestre... 
Meget kunne tyde på det. Selvtilliden er i hvert fald i orden efter triumfen i Confederations Cup og nogle overbevisende sejre i de efterfølgende testkampe (minus matchen mod Schweiz..). Vi bliver imidlertid alle klogere den 13. juli, når finalen om verdensmesterskabet spilles på Maracanã med kick-off kl. 16.00 brasiliansk tid.

Se målene fra Brasilien - Chile

Robinho er den rene bladan mod et chilensk landshold (O Globo)

Brasiliens opstilling (4-3-3)
Júlio César;
Maicon, Thiago Silva (Dante), David Luíz, Maxwell;
Luiz Gustavo, Paulinho (Hernanes), Oscar (Willian);
Hulk (Ramires), Jô (Robinho), Neymar (Lucas Leiva)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar