torsdag den 14. november 2013

Cruzeiro fortjent Tri-campeão i Brasilien

Cruzeiro er brasiliansk mester anno 2014. Titlen kom i hus med fire spillerunder igen, da de blå ræve besejrede Vitória med 3-1. Faktisk var titlen allerede på plads efter de første 45 minutter. De nærmeste forfølgere fra Atlético-PR tabte nemlig med 2-1 ude til Criciúma i en kamp, der var startet en time tidligere, og dermed kunne 'A Raposa' (Ræven) i princippet spille hele 2. halvleg iført guldparykker og laksko.

Holdet fra Belo Horizonte tog teten på Barradão i Salvador efter 36 minutters spil. Dagoberto satte Willian flot op, og lejesvenden fra Metalist i Ukraine var sikker i duellen med hjemmeholdets keeper Wilson. Vitória fik udlignet bare 5 minutter inde i 2. halvleg, hvor Dinei udnyttede at gæsterne kom ud efter pausen med armene i vejret.

Kampen hældte alligevel over til mestrenes side til sidst. Dagoberto viste sig igen i oplæggerens rolle 25 minutter inde i 2. halvleg, og det var denne gang den indskiftede Júlio Baptista, som nød godt af angrebskollegaen sukkerpasninger. Ricardo Goulard lukkede festen med 10 minutter igen, hvor målet igen var et resultat af angribernes gode blik for hinanden op. Men ingen sejr uden en god keeper, og man må sige at Fábio var fænomenal denne aften i Salvador.

Det er Cruzeiros 3. brasilianske mesterskab, og titlen kom lige så sikkert i hus, som den sidste i 2003. Her vandt 'A Raposa' med en storspillende Alex titlen med hele 13 points ned til Santos med 'tvillingerne' Diego og Robinho. I år er forspringet på 16 points, men mon ikke at holdet sætter lidt til i de sidste runder, når motivationen lige daler et par procenter.