mandag den 11. november 2013

Farvel til frisparkskongen Juninho Pernambucano?

Vasco da Gama leverede en heroisk indsats, da man spillede 2-2 med Santos foran 57.576 medlevende tilskuere på Maracanã.

Det så ellers kulsort ud for hjemmeholdet, da vi var nået midten af 1 halvleg. Kaptajnen og frisparkskongen Juninho Pernambucano måtte udgå med en alvorlig skade efter bare 8 minutters spil, og da der var spillet 26 minutter af kampen var man bagud 2-0. Det var angrebsbacken Bruno Peres og stopperen Gustavo Henrique, som scorede for "O Peixe" (Fisken).

Den rutinerede Edmilson pustede dog liv i hjemmeholdets forhåbning om point med en reducering efter 28 minutters spil, og indskiftede André listede udligningen ind, da der var spillet 32 minutter af en forrygende 2. halvleg. Vasco rullede det ene angreb efter det andet frem mod Aranha i gæsternes mål, men kæmpen i buret klarede godt for sig.

Vasco rykker med det ene point lige op over nedrykningsstregen, men midt i glæden må man nok indstille sig på at undvære sin kaptajn Juninho Pernambucano i de sidste vigtige kampe. Skaden er alvorlig, og den 38-årige sparkekonge indrømmede efterfølgende at han måske har spillet sin sidste kamp. Santos ligger mere lunt i svinget på en 9. plads med for få points til at blande sig i kvalifikationen til Copa Libertadores og for mange til at komme i nedrykningsfare.