søndag den 24. november 2013

Matchfixing-skandale på vej i Brasilien?

Vasco da Gama holdt liv i håbet om endnu en sæson i Serie A efter at 'O Cruz-Maltino' foran 32.988 betalende tilskuere på Maracanã besejrede årets mestre fra Cruzeiro med 2-1.

Den unge Thalles havde fået chancen fra start, og angriberen kvitterede for tilliden ved at bringe Vasco foran efter bare 2 minutters spil, og hans angrebskollega Edmilson bombede hjemmeholdet yderligere foran efter 32 minutter.

Cruzeiro fik reduceret 19 minutter inde i 2. halvleg, da årets profil Éverton Ribeiro sendte et frispark ind foran Vasco-målet, og med lidt fiksering af den store stopper Paulão endte bolden i nettet.

Kampen har fået et kedeligt efterspil, idet et kamera 4 minutter inde i 2. halvleg har fanget Cruzeiro-veteranen Júlio Baptista i at sige 'Faz logo outro, porra' (Lav nu et mål mere, for satan) til Vasco-anføreren Cris, og dermed er der naturligvis blæst til spekulationerne om at kampen var fikset.

Vasco og Cruzeiro er to klubber, som er tæt forbundet, og flere af spillerne har både spillet det ene og det andet sted. Sportsdomstolen STJD går nu ind og kigger på sagen, og det bliver naturligvis en dyr fornøjelse for klubberne, såfremt der er hold i anklagerne.

Cruzeiro har som bekendt allerede sikret sig mesterskabet, mens Vasco fortsat ligger under nedrykningsstregen. Rio-klubben skal have to sejre i de sidste to kampe for bare at have en chance for overlevelse. Det kan godt blive svært, da de kommende modstandere Náutico eller Atlético-PR ikke tilhører gruppen af venskabsklubber...