mandag den 4. november 2013

60.040 til oprykningsfest i Brasiliens tredjebedste række

En gigant er på vej tilbage. Det må være konklusionen efter at Santa Cruz hjemme foran over 60.000 fans på Estádio do Arruda i Recife sikrede sig oprykning til Serie B efter en 2-1 sejr over Betim. De to mandskaber mødte hinanden første gang for en uges siden, og her blev også til en et-måls sejr til publikumsmagneten fra Recife.

Det blev en oprykningskamp, som sled godt på nerverne for de mange fremmødte. 1-0 føringen fra det første opgør blev udbygget med en scoring af Andrá Dias 13 minutter inde i 2. halvleg. Betim fik svaret igen bare 6 minutter efter, da anfører Max headede en frisparksbold i kassen. Dermed skulle gæsterne bare bruge et mål mere for at sikre sig den samlede sejr via reglen om udebanemål. Det scenarie blev der dog lukket ned for kort før tid, da indskiftede Flávio "Caça-Rato" (Rottefangeren) headede sejrsmålet ind.

Santa Cruz har haft en omskiftelig tilværelse de sidste 8 år. I 2005 rykkede "Cobra Coral" (opkaldt efter en rød/hvid/sort kobra-slange) op i Serie A, men holdet blev hurtigt sendt retur, og elendig økonomi og ledelse gjorde, at Santa Cruz i løbet af bare 3 år tog elevatoren direkte ned i Serie D. Her lå man og boblede i tre sæsoner, inden at oprykningen til Serie C endelig kom i hus, og klubbens mange fans måtte her vente endnu 2 år på en returbillet til Serie B.

"Cobra Coral" kaldes med god grund for staten Pernambucos svar på Flamengo og Corinthians. Santa Cruz har imponeret alt og alle ved trods den megen modgang at kunne præstere publikumscifre, som får Serie A-klubberne til at kigge misundeligt til. I 2011 var Santa Cruz det bedst placerede brasilianske hold på en Top 100 liste over klubber med flest tilskuere på lægterne. Borussia Dortmund lå etter med et gennemsnit på 80.552 hjemme på Signal Iduna Park, mens Santa Cruz på 39. pladsen var noteret for 36.916. Det var vel at mærke, mens holdet spillede i Serie D.

Santa Cruz kan trods oprykningen ikke ligge på den lade side. "Cobra Coral" skal i næste uge spille semifinale om Serie C-mesterskabet, og her hedder udfordringen Luverdense. Lige som mod Betim skal der spilles ude og hjemme, og det betyder igen et kæmpe ryk-ind på Estádio do Arruda i Recife. Folk kan bare ikke lade være med at komme...

Se målene fra Santa Cruz-Betim

Fantastik opbakning til Santa Cruz på Estádio do Arruda

2 kommentarer:

  1. Hej Peter,

    Er det muligt at komme i kontakt med dig via e-mail?

    Mvh. Peter Larsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Peter. Selvfølgelig. Min mail er arnholdt@sol.dk

      Slet