mandag den 11. marts 2013

Seedorf vinder sin første titel i Brasilien

Botafogo tog første stik i kampen om Rio-mesterskabet med en 1-0 sejr over Vasco da Gama i søndagens finale i Taça Guanabara.

Højrebacken Lucas afgjorde kampen med 10 minutter igen, da han køligt satte et oplæg fra Bolívar ind bag Alessandro i Vasco-målet. Clarence Seedorf havde også en stor aktie i målet, da hollænderen i forbindelse med opspillet satte hele tre modstandere af med en hælaflevering. 

Vasco pressede hårdt på til sidst for at få en udligning, men Jefferson reddede godt for sig i Botafogo-buret. Landsholdskeeperen måtte se sig overlistet en enkelt gang af Bernardo, men målet blev korrekt annulleret for offside.

Der kan dog ikke indvendes noget mod sejren. Hvidklædte Botafogo var spilstyrende i det meste af kampen og havde hele 15 afslutninger mod Vascos fem. Vasco kom til finalen med samme recept som i semifinalen mod Fluminense. En stærk defensiv organisering og så hurtige kontraangreb med Eder Luís som raketten på top, men den strategi havde Botafogo meget godt styr på.

Clarence Seedorf har vundet et hav af titler i Holland, Spanien og Italien, og nu kom den første brasilianske titel så i hus. Den snart 37-årige midtbanespillere har været en ubetinget succes hos Botafogo efter sin tiltræden for snart et år siden, og Rio-klubbens mange unge spillere nyder godt af Seedorfs store erfaring.

Botafogo sikrer sig med sejren i Taça Guanabara samtidigt en plads i slutfinalen om det samlede Rio-mesterskab, Campeonato Carioca. Modstanderen bliver vinderen af delturnering nummer to, Taça Rio, som sættes i gang i denne uge. Skulle Botafogo også slutte øverst i Taça Rio, udløser det også den samlede titel gældende staten Rio de Janeiro.

Se højdepunkterne fra Botafogo-Vasco da Gama

Se målet fra finalen i Taça Guanabara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar