torsdag den 14. marts 2013

Bolivia og Brasilien spiller mindekamp for boliviansk supporter


Det brasilianske fodboldforbund har i dag offentliggjort, at man spiller venskabskamp mod Bolivia lørdag den 6. april i Santa Cruz de la Sierra.

Kampen er kommet i stand på baggrund af tragedien den 21. februar, hvor den 14-årige bolivianske supporter Kevin Espada mistede livet under en Copa Libertadores-kamp mellem San José og Corinthians. Kevin blev offer for en vildfaren raket, som blev sendt af sted fra Corinthians-lejren.

De to fodboldforbund har i lyset af Kevins død besluttet, at hele overskuddet fra kampen vil gå til hans familie, som et lille plaster på det store sår.

Brasilien og Bolivia må begge stille med spillere fra de sydamerikanske ligaer. Den 6. april indgår nemlig ikke i FIFAs landskampskalender, så det bliver umuligt at få de "europæiske" spillere fri til matchen. Det samme gør sig i øvrigt gældende den 24. april, hvor Brasilien møder Chile på VM-arenaen Mineirão i Belo Horizonte.

Landstræner Luís Felipe Scolari får dog god mulighed for at se de europæiske stjerner an i de to næste testkampe. Brasilien møder Italien den 21. marts på Stade de Genève i Schweiz og bare fire dage efter går det løs mod Rusland på Stamford Bridge i London.

Truppen til de to kampe i Europa blev offentliggjort den 5. marts, men for de glemsomme sjæle er der en hurtig genopfriskning af de 22 navne her:

Målmænd: Diego Cavalieri (Fluminense) og Julio Cesar (QPR)

Forsvar: Daniel Alves (Barcelona), Filipe Luiz (Atlético Madrid), Marcelo (Real Madrid), Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Dedé (Vasco) og Thiago Silva (PSG)

Midtbane: Fernando (Grêmio), Hernanes (Lazio), Jean (Fluminense), Kaká (Real Madrid), Osvaldo* (São Paulo), Luiz Gustavo (Bayern München), Oscar (Chelsea), Paulinho (Corinthians) og Ramires (Chelsea)

Angribere: Diego Costa (Atlético Madrid), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit) og Neymar (Santos)

* Osvaldo afløser den skadede Lucas

14-årige Kevin blev offer for en brasiliansk raket

Ingen kommentarer:

Send en kommentar