mandag den 18. marts 2013

São Paulo i strid storm trods sejr

São Paulo tilbageerobrede 1. pladsen i Campeonato Paulista efter søndagens sejr på 3-2 hjemme over Oeste.

Stopperduoen Edson Silva og Rafael Toloí bragte "O Tricolor" foran med to mål inden at Ligger fik reduceret lige inden pausen. I 2. halvleg øgede Luís Fabiano føringen, mens Wanderson med et kvarter igen fik bragt fornyet spænding ind i kampen foran beskedne 7.881 betalende tilskuere på Morumbi.

Det kniber med de positive vibrationer hos São Paulo især efter de skuffende resultater i Copa Libertadores, hvor Rogério Ceni & Co. kun har hentet ét point i de to sidste gruppekampe mod Arsenal de Sarandí. Dermed er paulisterne i store problemer i kampen om at følge Atlético Mineiro videre til 1/8-finalerne fra Gruppe 3.

Fansene har især rettet skytset mod træner Ney Franco, som har haft svært ved at styre store egoer i truppen. Stjernenavne som Luís Fabiano og Lúcio svigtede begge kollektivet med to dumme udvisninger inden for en uge, og Lúcio reagerede også med en sindsyg dårlig attitude, da den tidligere landsholdsstopper blev udskiftet i torsdagens nederlag til Arsenal.

Det har fået Ney Franco til at melde ud, at denne slags opførelse ikke vil blive tolereret i fremtiden. Nu må vi se, hvor længe træneren holder i det varme sæde. Sejren over Oeste var på ingen måde overbevisende, og São Paulo-præsidenten Juvenal Juvêncio kan heller ikke være tilfreds med, hvad der præsteres på og uden for banen for tiden.

En anden storklub i spillemæssige problemer er Palmeiras. "O Verdão" (De Grønne) fik kun 1-1 med hjem fra besøget hos bundproppen São Caetano. Hjemmeholdet, der havde 40-årige Rivaldo på banen i en god times tid, kom foran ved Éder kort før pausen, mens indskiftede Leandro fik udlignet for favoritterne i begyndelsen af 2. halvleg.

Palmeiras ligger nu på 6. pladsen i grundspillet med fem points op til duksen São Paulo. Der spilles 19 runder i denne indledende fase, hvorefter de otte bedste går videre til kvartfinalerne. Med syv runder igen ligger de fire giganter São Paulo, Santos, Corinthians og Palmeiras alle på den rigtige side af slutspilsstregen. Mon ikke vi får en finale mellem Corinthians og Santos?