søndag den 31. marts 2013

Palmeiras rejser sig fra de døde

Palmeiras fik revancheret sig efter onsdagens blamage op 2-6 til Mirassol, da et reservespækket "O Verdão" (De Grønne) hjemme på Pacaembu besejrede Linense med 2-1 i den 16. runde af Campeonato Paulista. Det holdt imidlertid hårdt for det kriseramte mandskab, som først fik sat sejrsmålet ind i overtiden.

Unge Leandro bragte ellers Palmeiras foran 10 minutter inde i 2. halvleg på sit femte mål i otte kampe efter lejeaftalen fra Grêmio. Indskiftede Patrick Vieira havde en stor aktie i målet med et fornemt sololøb over mere end en halv banelængde, hvorefter bolden blev serveret for den 19-årige angriber.

Gæsterne fik svaret igen bare fem minutter efter. Palmeiras fik flænset hele venstresiden op, og Tarrachas indlæg lå millimeterpræcist til Gilsinho, der tordnede bolden ind bag en prisgivet Bruno.

Det blev Marcelo Oliveira, der reddede dagen for træneren og fødselaren Gilson Kleina med sit hovedstødsmål inde i overtiden. Frisparkseksperten Souza var tilbage for Palmeiras, og hans skarpe indlæg banede vejen for den forløsende scoring.

Gilson Kleina har efter kløene i Mirassol været under hårdt pres. Ledelsen har indtil videre holdt hånden over træneren, men den store prøve kommer på tirsdag, hvor Palmeiras møder Tigres i Copa Libertadores. Et nederlag her vil helt sikkert betyde en fyreseddel til den 45-årige træner.

Fansene har allerede dødsdømt projektet med Gilson Kleina og hans mandskab. I en protest over de elendige resultatet havde en gruppe fanatiske tilhængere tidligt lørdag morgen sat 13 trækors op uden for Pacaembu med en personlig hilsen til seks af spillerne. Palmeiras i modgangstider er bare ikke en sjov klub at være i.