mandag den 11. marts 2013

Et kongeslag uden mange løbere

Søndagens kongeslag mellem São Paulo og Palmeiras blev en tam fornøjelse for de kun 18.020 betalende tilskuere, der ikke fyldte meget på Morumbi.

Kampen endte 0-0 i en affære, hvor São Paulo dominerede en sløv første halvleg, mens Palmeiras overtog styringen efter pausen. Hjemmeholdet kom bedst fra start med en stor chance til Luís Fabiano, men brokkehovedet tabte duellen med keeperen Fernando Prass.

I den modsatte ende måtte målmandslegenden Rogério Ceni i et enkelt tilfælde have hænderne op af lommerne på et kvalificeret skud af Márcio Araújo.

Det lugtede lidt mere af classico, da holdene kom på banen til 2. halveg. Indskiftede Patrick Viera åbnede ballet med en kæmpe chance til at bringe Palmeiras foran, og kort tid efter tabte rutinerede Lúcio kasketten og svingede albuen i en duel med Valdivia. Der er anden gang i løbet af bare fire dage at São Paulo får en dum udvisning. I torsdags var Luís Fabiano, der brokkede sig til rødt.

Palmeiras pressede derefter fint på og Vinícius, Valdivia samt Weldinho fik testet hjemmeholdets mål. São Paulo var nærmest gået i hi, og det var kun indskiftede Osvaldo, der lyste op med et enkelt godt forsøg på Fernando Prass.

São Paulo fører fortsat grundspillet i Campeonato Paulista efter 11 spillede runder foran Ponte Preta, Santos og Botafogo-SP. Ponte Preta vandt med 3-1 over São Caetano med Rivaldo, mens Santos uden en karantæneramt Neymar besejrede Atlético Sococaba med 2-1 på mål af argentinske Montillo og forwarden André.

Der spilles i alt 19 runder i dette grundspil, hvorfra de otte bedste går videre til 1/4-finalerne. Corinthians og Palmeiras er som hhv. nummer seks og syv på den rigtige side af slutspilsstregen. I bunden ser det efterhånden sort ud for Rivaldos São Caetano, der kun har høstet fem points ud af 33 mulige.