lørdag den 9. marts 2013

Klubpræsident afslører: Landsholdsudtagelse var købt og betalt

Leomar fik tilbage i 2001 indfriet sin vådeste drengedrøm, da midtbanespilleren fra Sport Recife blev udtaget til det brasilianske landshold. Nu viser det sig, at der ikke var så stor grund til at være stolt alligevel. Udtagelsen var nemlig købt og betalt af klubpræsidenten Luciano Bivar.

Luciano Bivar afslørede i et interview med Rádio Transamérica, at han i 2000 betalte en lobbyist for at få Leomar i kamp for Brasilien. Den brune kuvert havde den ønskede effekt, da landstræneren Emerson Leão i april 2001 udtog den 29-årige Leomar til venskabskampen mod Peru.

Det blev begyndelsen på en landsholdskarriere, der varede små to måneder og indeholdt seks kampe. De fire af kampene var i Confederations Cup mod nationer Cameroun og Frankrig. Leomar blev sågar udstyret med anførerbindet ved et par tilfælde.

Leomar mener selv at udtagelse var retfærdig:
"Jeg spillede rigtig godt i Brasileiro (den bedste brasilianske række, red) i sæsonen 2000 og udtagelsen var yderst fortjent"
fortæller den nu 41-årige spilleragent til O Globo.

Kampene i gult og grønt banede vej til en kontrakt i sydkoreanske Jeonbuk Hyundai Motors. Leomar vendte tilbage til Brasilien i 2003, hvor karrieren fortsatte i klubber som Náutico og Atletico-PR.

Det er ikke første gang, at man hører historier om agenter og klubpræsidenter, der booster en spillers karriere på denne facon, og nøglepersonerne i det brasilianske fodboldforbund CBF skulle efter sigende være positive over for disse henvendelser.

De brasilianske medier interesserer sig nu for om Leomar-pengene endte i lommerne på den daværende landstræner Emerson Leão eller om den tidligere CBF-præsident Ricardo Teixeira også har haft fingre i honningkrukken.

Romário, som på sine gamle dage er blevet CBF's største kritiker, er selvfølgelig også på banen i denne sag med disse ord på sin twitterkonto:
Præsidenten i Sport (Bivar, red) har modet til at komme frem offentligt og fortælle om noget, som man har hørt om længe. Det brasilianske fodboldforbund drives af et kartel.
Leomar som anfører for det brasilianske landshold
                                              Foto: Olha na bola

Ingen kommentarer:

Send en kommentar