søndag den 31. marts 2013

Fluminense sejrer i skyggen af krakelerende hjemmebane

Fluminense er med 2-0 sejren over Boavista fortsat ubesejret i den anden delturnering i kampen om delstatsmesterskaberne dækkende Rio de Janeiro. 

Efter en tung start på den regntunge bane i Moça Bonita kom der gang i sagerne efter pausen. Indskiftede Rafael Sóbis fik starten af 2. halvleg fremprovokeret et frispark, som landsholdsspilleren Jean omsatte til scoring, og med 10 minutter igen fik angrebsreserven serveret et mål på et sølvfad af Fred, som ligeledes var tilbage for Fluminense efter opgaver med Brasilien.

Kampen var egentligt programsat til Engenhão, men det kun seks år gamle stadion er allerede begyndt at krakelere. Overdækningen er ved at falde sammen, så det er ganske enkelt livsfarligt at benytte arenaen fra 2007. Det betyder, at fodboldbyen Rio de Janeiro for tiden er uden et rigtigt stadion, da Maracanã er under renovering.

Vasco da Gama har ganske vist et gammelt og charmerende stadion i form af São Januário, men det er ikke godkendt til de store derbys. Det betyder, at onsdagens classico mellem Vasco og Botafogo bliver spillet i Volta Redonda, som ligger fire timers kørsel fra storbyen. Det er simpelthen en skandale, at Rio med fire så store klubber ikke kan mønstre et ordentligt stadion inden for en rimelig afstand.

Fluminense rykker med sejren op på 1. pladsen i Gruppe B med 10 points for fire kampe med Resende lige efter. Flamengo ligger på 3. pladsen og skal til at stramme ballerne sammen, såfremt klubben skal nå op i den Top 2, som ryger videre til semifinalen.

Volta Redonda fører Gruppe A med Botafogo på 2. pladsen. Clarence Seedorf & Co. er dog på sikker grund, idet de vandt den første delturnering i spillet om Rio-mesterskabet. Det betyder, at Botafogo allerede er kvalificeret til den store finale, som spilles mod vinderen af den igangværende delturnering.
   
Se målene fra Fluminense-Boavista

Konstruktionsfejl årsag til at Engenhão er lukket
Foto: Gazeta do Povo

Campeonato Carioca, 4. runde:
Gruppe A:
Novo Iguaçu-Madureira  0-0
Volta Redonda-Quissamã  2-1
Gruppe B:
Fluminense-Boavista  2-0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar