torsdag den 4. april 2013

Seksstjernet sydamerikansk show af Ronaldinho & Co

Atlético Mineiro er for tiden bare det mest underholdende mandskab på det sydamerikanske kontinent. Det blev understreget, da "O Galo" (Hanen) med geniale Ronaldinho i spidsen smadrede Arsenal de Sarandí med hele 5-2 i onsdagens hjemmekamp i Copa Libertadores.

Hjemmeholdet kunne gå til pausen oppe med 2-1 på mål sat ind af Diego Tardelli og Ronaldinho (straffe), mens stopperen Bragheiri stod for den argentinske træffer. I 2. halvleg blev der skruet op for tryllerierne på den proppede Arena Independência.

Luan åbnede med et mål allerede i det første minut, men Ronaldinho efter et lille kvarter leverede kampens detalje. R10 nærmest chipsparkede bolden op i den nærmeste krog med en uhørt overlegenhed, der fik det lille stadion til at eksplodere.

Gæsternes Benedetto fik med godt 5 minutter igen reduceret på endnu et drømmemål, mens indskiftede Alecsandro lukkede festen i overtiden på et flot langskud. Dermed gentog brasilianerne cifrene fra det første opgør i Buenos Aires for tre uger siden.

Festforestillingen blev desværre afrundet med en tumult mellem de argentinske gæster og det lokale politi. Det er ikke første gang at man ser denne udgang på et brasiliansk/argentinsk opgør, og i sidste sæson blev finalen i Copa Sulamericana mellem São Paulo og Tigre aldrig færdigspillet, da de argentinske gæster hævdede, at de havde fået knippelsuppe af politiet i pausen.

Billederne fra nattens opgør i Belo Horizonte levner imidlertid ingen tvivl, hvem der har skylden for balladen i denne omgang. Mon ikke det sydamerikanske fodboldforbund får uddelt nogle argentinske karantænedage, når man får nærstuderet hændelserne i løbet af et par dage.

Atlético Mineiro fortsætter med sejren sin flotte serie i Gruppe 3. Galo har maksimum på 15 points for 5 kampe og er så godt som sikker på at slutte som det bedste hold i puljespillet. Det giver en 1/8-finale mod den "dårligste" 2'er, som meget vel kan komme fra samme pulje.

São Paulo indtager i øjeblikket 2. pladsen i puljen med kun 4 points for 4 kampe, og det er den dårligste score i det samlede toer-regnskab. "O Tricolor" kommer i nat på en vanskelig opgave, når man møder The Strongest oppe i de bolivianske højder. Vinderen af dette opgør har en stor chance for at følge med Atlético Mineiro videre til 1/8-finalerne.