torsdag den 18. april 2013

São Paulo sejrede i skæbnekampen mod Atlético Mineiro

São Paulo kvalificerede sig til 1/8-finalen i Copa Libertadores efter onsdagens 2-0 sejr over topholdet Atlético Mineiro foran hele 50.403 betalende tilskuere på Morumbi.

Rutinen i form af den 40-årige Rogério Ceni åbnede scoringen for hjemmeholdet i starten af 2. halvleg, da Leonardo væltede Osvaldo i det kriminelle felt. Anførerens nerver svigtede ikke ved det efterfølgende straffespark, og dermed er målmandslegenden oppe på 111 mål i sin lange og flotte karriere.

Det blev til gengæld stortalentet Ademílson, som lukkede og slukkede kampen med små 10 minutter igen. Playmakeren Paulo Henrique Ganso fandt Osvaldo med en god stikning i dybden, og landsholdsspilleren viste stort overblik i frispilningen af sin 19-årige angrebskollega.

Resultatet betyder, at São Paulo slutter 2'er i Gruppe 3 bag suveræne Atlético Mineiro. "O Tricolor" fik den nødvendige hjælp af Arsenal de Sarandí, der hjemme i Buenos Aires besejrede The Strongest med 2-1.

São Paulo passerede dermed bolivianerne i denne sidste spillerunde, mens argentinerne blev holdt stangen på en bedre målforskel.

Atlético Mineiro og São Paulo får igen fornøjelsen af hinanden i 1/8-finalen, da Ronaldinho & Co. slutter som den bedste etter, mens "O Tricolor" går videre som dårligste 2'er.

Der er lagt op til nogle intense kampe. "O Galo" (Hanen) var inden onsdagens opgør allerede videre til næste fase, og det fik Ronaldinho i et interview efter 1. halvleg til at gale op om at dysten på Morumbi var som en "træningskamp".

Bemærkningen faldt bestemt ikke i god jord hos de fem-dobbelt brasilianske mestre inden for denne skæbnekamp i Sydamerikas fornemste klubturnering.