fredag den 12. april 2013

Palmeiras kriger sig til 1/8-finalen i Copa Libertadores

Palmeiras kvalificerede sig som det tredje brasilianske hold til 1/8-finalen via en 1-0 sejr over Libertad i den næstesidste spillerunde i gruppespillet.

Charles satte den forløsende scoring ind syv minutter inde i 2. halvleg, da midtbanespilleren konverterede et ufarligt skud fra Wesley til en perfekt frispilning og bankede bolden mellem benene på keeperen Muñoz.

Hjemmeholdet kom derefter i stiv modvind, da Wesley røg ind i sit andet gule kort. Libertad pressede godt på for udligningen, men de 10 krigere i grønne trøjer red dog stormen af med stor opbakning fra de 33.912 betalende tilskuere på Pacaembu i São Paulo.

Resultatet betyder, at Palmeiras er sikker på mindst en 2. plads i Gruppe 2, og det udløser avancement til næste fase. "O Verdão" møder i sidste spillerunde lanternen Sporting Cristal, mens Libertad og Tigre duellerer om hvem der skal følge brasilianerne over i 1/8-finalen.

Brasilien har indtil videre Atlético Mineiro, Corinthians og Palmeiras videre i Sydamerikas fornemste klubturnering. Fluminense og Grêmio kan selv afgøre sagerne med et enkelt point i den sidste spillerunde, mens São Paulo skal have en sejr og hjælp ude fra for at kvalificere sig fra Gruppe 3.