mandag den 8. april 2013

19-årig angrebskomet blitzede til for Botafogo

Botafogo fik med 3-0 sejren over Olaria sin fjerde gevinst ud af fire mulige i den anden delturnering i kampen om Rio-mesterskabet.

Hjemmeholdet fik først hul på bylden lige efter pausen, da den uruguyanske landsholdsspiller Lodeiro udnyttede et kiks i gæsternes bagerste rækker til at bringe favoritterne foran. Den 24-årige dribler med fortid i bl.a. Ajax viste en god portion overblik og frækhed i kampen med en forsvarsspiller samt gæsternes keeper.

Opgøret blitzede igen til med indskiftningen af Vitinho med godt et kvarter igen. Anfører Fellype Gabriel havde bolden i nettet kort tid efter reserven kom på banen, men målet blev fejlagtigt annulleret for hands. Det blev dog kun en stakket frist for Olaria.

Vitinho slog nemlig til bare fem minutter senere efter en flot soloaktion, hvor den 19-årige Botafogo-substitut endte med at sende bolden køligt i mål i det lange hjørne med højrefoden. Kort før tid lyste angriberen endnu en gang op, da venstrefoden kanonererede bolden op i det nærmeste kryds. Sikken en entré for Vitinho!

Med sejren rykkede Botafogo op på 1. pladsen i Gruppe A, hvorfra de zebrastribede sammen med Resende er favoritter til at gå videre til semifinalen. I den modsatte pulje er Fluminense og Volta Redonda ligeledes i en favorabel situation inden de sidste to spillerunder. Storklubberne Flamengo og Vasco da Gama er ude af spillet om Rio-mesterskabet efter en række skuffende præstationer i begge delturneringer.

Finalen om Rio-mesterskabet afgøres som en finale mellem vinderen af de to delturneringer. Botafogo vandt den første part i marts måned, og Clarence Seedorf & Co. kan dermed gøre rent bord ved også at slutte øverste i denne anden delturnering, men lad os nu først se, hvad Fluminense har at skyde med i denne omgang.