mandag den 13. oktober 2014

Flamengo trynede topholdet på Maracanã

Flamengo leverede måske årets flotteste kamp, da ‘O Mengão’ hjemme på Maracanã besejrede titelfavoritterne fra Cruzeiro med hele 3-0 i den 28. spillerunde af Serie A.

Hjemmeholdets træner Vanderlei Luxemburgo havde sat sit hold godt op til matchen med tætte markeringer og så en effektiv kontramaskine, hvor især lynhurtige Éverton på venstrekanten gav gæsterne problemer.

Gæsternes forsvar gjorde det nu heller ikke sværere for Flamengo at komme på tavlen. Dedé brillerede med et selvmål efter 13 minutters spil, da den store stopper styrede et indlæg fra Alecsandro ind i eget bur.

Den næste bommert kom 11 minutter efter pausen, hvor centerforsvareren Manoel forsøgte at skærme bolden af for keeperen Fábio. Canteros havde luret muligheden, og argentineren fik bonus for sin energi, da han kom imellem de to og fik prikket bolden i mål til 2-0.

Flamengos tredje scoring var såmænd også efter en fejl af Manoel, som tabte bolden i opstillet. Det banede vejen for Alecsandro på kanten, og han fandt indskiftede Gabriel, som firsttimede bolden ind bag Fábio til 3-0. Der var der spillet 17 minutter af 2. halvleg,

Dermed var kampen lukket, og de 36.645 betalende tilskuere på Maracanã kunne derefter nyde hjemmeholdet levere en omgang olé-fodbold i den resterende del af matchen.

Flamengo rykker med sejren op på 10. pladsen med 7 points ned til nedrykningsstregen. Cruzeiro bevarer selvfølgelig sin 1. pladsen, men forspringet er nu skrumpet ind til 6 points ned til de nærmeste forfølgere.