tirsdag den 21. oktober 2014

Brasiliansk OL-landstræner med upopulære udtagelser

Den brasilianske U21-landstræner Alexandre Gallo har denne mandag udtaget 23 mand, som i perioden 4.-18. november skal på træningslejr i England samt deltage i en turnering i Kina, alt som led i forberedelserne til OL i Rio de Janeiro 2016. 

Det er ikke en ukontroversiel udtagelse, som Gallo har foretaget. Flere af spillerne kommer nemlig til at misse vigtige klubkampe under turen, og det ser værst ud for Atlético-MG og Santos, som risikerer at skulle stille op uden hhv. Carlos og Gabriel (alias Gabigol) i en evt. pokalfinale den 12. november.

I Brasilien tager man ikke hensyn til klubberne, når der skal udtages landshold, og det er surt, når eliteturneringerne i det store fodboldland ikke ligger stille, mens forbundet har rådighed over de bedste spillere. Normalt koster en landsholdsudtagelse 2-3 klubkampe, og det får sportslige konsekvenser.

Livet bliver heller ikke lettere for klubtrænerne, når Carlos Dunga den 23. oktober udtager 22-23 mand til A-landsholdets testkampe mod Tyrkiet den 12. november og mod Østrig den 18. november. Det betyder, at de hjemlige klubber igen må undvære profiler som Jefferson, Diego Tardelli, Éverton Ribeiro m.fl.

De 23 udtagne spillere til U21-landsholdet er:

Målmænd: Andrey (Botafogo), Tiago (Grêmio), Marcos Felipe (Fluminense).

Forsvar: Auro (São Paulo), João Pedro (Palmeiras), Lorran (Vasco),  Matheus Muller (Palmeiras), Eduardo (Internacional), Marlon (Fluminense), Nathan (Palmeiras).

Midtbane: Danilo (Braga), Eduardo Henrique (Atlético-MG), Lucas Evangelista (Udinese), Matheus Biteco (Grêmio), Nathan (Atlético-PR), Marcos Guilherme (Atlético-PR).

Angreb: Carlos (Atlético-MG), Gabriel (Santos), Gerson (Fluminense), Kenedy (Fluminense), Thalles (Vasco), Yuri Mamute (Botafogo), Malcom (Corinthians).

Gabigol kommer til at misse vigtige klubkampe i jagten på OL-guld i 2016 (Foto: Lance) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar