onsdag den 15. januar 2014

São Paulo og Santos leverede sukkerbold i Copa São Paulo

Det var et São Paulo-mandskab i ren opvisningsstil, som kvalificerede sig til 1/8-finalen i Copa São Paulo de Júnior med en 5-1 sejr over bysbørnene fra Nacional-SP. Angriberen Ewandro leverede et hattrick, mens hjemmeholdets sidste to mål blev sat ind af stortalentet Boschilia og stopperen Lucas Possignolo. Bruno Mota sørgede for gæsternes enlige træffer i en match, som simpelthen løb tør for scoringer efter pausen.

São Paulo råder over en særdeles talentfuld trup, hvor topscorer Ewandro, Boschilia og angrebsbacken Auro falder mest øjnenee. De to sidstnævnte er netop blevet udtaget til testkamp for det brasilianske U21-landshold mod Mexico den 26. januar. Det er første trin i opbygningen af det U-landshold, som skal nå helt til tops ved OL 2016 i Rio de Janeiro.

'O Tricolor' møder i næste runde Brasília, som overraskende besejrede  Botafogo med hele 3-0. Victor Hugo åbnede scoringen for hovedstadsholdet i 1. halvleg, mens Fabinho og Yago slog sejren fast inden for de sidste 10 minutter.

Santos rullede sig også ud med en 4-0 sejr over japanske Kashiwa Reysol. Stefano Yuri og Serginho slog til med målene i 1. halvleg, mens Jorge Eduardo og Daniel Guedes satte scoringerne ind efter pausen. Daniel Guedes leverede kampens flotteste scoring må ved at bekræfte fordommen om at brasilianske backs kan kunsten med at trykke af udefra.

'O Peixe' (Fisken) møder i næste runde Grêmio Osasco, som eliminerede Portuguesa med cifrene 2-0. Luca Savoia og Matheus Vargas afgjorde matchen efter pausen. Mon ikke Santos også klarer denne udfordring. Klubben vandt Copa São Paulo sidste år, og de må sammen med São Paulo og Fluminense være blandt favoritterne til at tage årets titel i denne prestigefyldte U20-turnering.