lørdag den 4. januar 2014

Flamengo-talenter flyvende fra start i São Paulo

Flamengo fik en kickstart på U20-turneringen Copa São Paulo de Júnior, da 'O Rubro Negro' besejrede Santo André med hele 4-1. Rio-holdet kunne gå til pausen oppe med 2-0 på mål af Jajá og Recife. Lucas Gomes fik reduceret i starten af 2. halvleg inden at målræven Douglas Baggio og Renan Donizete satte tingene på plads. Sidstnævnte er søn af den gamle Flamengo-stjerne Donizete Pantera, så det forklarer den specielle målfejring, som foregik på alle fire.

São Paulo fik et enkelt point, da 'O Tricolor' spillede 1-1 med turneringen eneste udenlandske islæt, japanske Kashima Reysol. U17-landsholdsspilleren Boschilia bragte brasserne foran kort før pausen, men Oshima fik udlignet for 'Solens Sønner' inden at der var spillet et kvarter af den sidste halvleg. Kampen blev præget af megen aktivitet på lægterne, hvor mange São Paulo-fans protesterede mod klubbens præsident Juvenal Juvêncio.

Vasco da Gama, som for 6 måneder siden imponerede alt og alle ved at vinde U20-turneringen Taça BH, var hverken klar taktisk eller mentalt til sin åbningskamp mod Audax-SP. Selvom 'O Cruzmaltino' spillede i overtal i det meste af kampen blev det til et nederlag på 2-0. Patrick og Wellington hev tæppet væk under favoritterne efter pausen.

Copa São Paulo fortsætter i dag lørdag, hvor der tændes op under yderligere 5 puljer. Vi skal bl.a. have et indtryk af hvordan storklubber som Grêmio, Cruzeiro, Internacional og Palmeiras står i forhold til den kommende generation af topspillere i Brasilien.