torsdag den 2. januar 2014

Årets brasilianske talentshow skydes i gang

I Brasilien åbnes fodboldåret traditionen tro med den gigantiske U20-turnering Copa São Paulo de Júniores. Der er typisk her at vi får en idé om hvad der rør sig på den brasilianske talentfront, og de mange kampe bliver selvfølgelig mandsopdækket af ivrige scouts fra hele verden. Der bliver nok hold at følge i de næste fire ugers tid. 'A Copinha' (Den lille pokal) har deltagelse af i alt 103 brasilianske mandskaber, og så er der blevet plads til en enkelt 'udlænding' i form af japanske Kashiwa Reysol.

Turneringen lægger fra land den 3., og vi har først fundet en vinder den 25. januar. De 104 mandskaber er fordelt på 26 puljer, som er placeret i lige så mange forskellige byer i denne folkerigeste stat i Brasilien. Når vi runder den 12. januar er det hele barberet ned til 32 hold, og derfra afgøres det hele efter Cup-princippet.

Santos er forsvarende mester efter sidste års 3-1 sejr over Goiás. Det var her at fodboldverdenen for alvor øjnene op for Neílton, som hurtigt fik tilnavnet 'Den Ny Neymar', og flere af de store engelske klubber såsom Tottenham var ifølge rygterne ude efter den dengang 18-årige angriber. Indtil videre er der ikke kommet bukser ud af det skind, og Neílton skulle tørne ud for Botafogo i den kommende sæson.

Talentfabrikken fra Vila Belmiro kommer sikkert også til at være med helt fremme i år. 'O Peixe' (Fisken) vandt så sent som i november måned pokalturneringen for U20-hold, mens man måneden efter bommede totalt ved de brasilianske mesterskaber i samme kategori. Her gik titlen i stedet til Internacional, som besejrede Palmeiras med 2-0 i finalen.

Det bliver helt sikkert en spændende turnering med en masse 'aha'-oplevelser, og sambafodbold kommer til at følge kampene fra São Paulo løbende med masser af videoer, så vi kan se de kommende stjerner. Herfra er der bare at ønske god fornøjelse med Brasiliens største talentshow.

Se målene fra sidste års finale mellem Santos og Goiás

Neílton stjal overskrifterne i 2013 med bl.a. et hattrick i semifinalen (Foto: Esportes Terra)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar