søndag den 19. januar 2014

Gabigol fyldte OL-topscorers støvler godt ud

Mens Santos' talenthold brillerer i Brasiliens største ungdomsturnering (Læs her) tog klubbens 1. hold denne lørdag hul på de regionale mesterskabet dækkende staten São Paulo. 'O Peixe' (Fisken) lagde beskedent ud med en 1-0 sejr over XV de Piracicaba på det mål, som stortalentet Gabigol satte ind 40 minutter før pausen.

Gabigol er brasiliansk U17-landsholdsspiller, og han var faktisk indskrevet til at spille med i den foromtalte talentturnering i São Paulo. Årets store signing for Santos, Leandro Damião har imidlertid endnu ikke fået papirerne i orden efter overgangen fra Internacional, og det betød, at Gabrigol fik chancen på seniorniveau. Med rollen som matchvinder må man sige at den 17-årige angriber formåede at fylde skoene ud for den savnede OL-topscoreren. 

Mesterskaberne i delstaten São Paulo - også kaldet Campeonato Paulista - bliver den regionale turnering, som kommer til at indeholde mest kvalitet i Brasilien. De fire store klubber i regionen Santos, Palmeiras, São Paulo og Corinthians bommede alle i den landsdækkende turnering i 2013, så det betyder, at de kan lægge alle kræfter i den regionale turnering, nu hvor kvalifikationen til Copa Libertadores missede.

I andre delstater som Rio de Janeiro, Minas Gerais, Paraná og Porto Alegre skal en eller flere af storklubberne i aktion på den sydamerikanske scene, og det betyder, at man flere gange stiller med en flok ungseniorer til at passe kampene i den regionale turnering. 'Sambafodbold' kommer derfor til at fokusere på kampene i São Paulo, mens turneringerne i de andre regioner får sekundær prioritet.

Og så lige tilbage til Campeonato Paulista. Her kom Palmeiras fra land med en sejr på 2-1 over Linense. 'O Verdão' (De Grønne) var ellers nede med en enkelt scoring, men Mazinho og Alan Kardec fik vendt forestillingen efter pausen. Palmeiras kan i år fejre sin 100 års fødselsdag med åbning af et imponerende nyt stadion, men der skulle også gerne nogle titler oven i hatten for klubben med de italienske rødder.

Kampene i São Paulo fortsætter i dag med fire kampe, og vi skal bl.a. have Corinthians og São Paulo i aktion. Mesterskaberne er i år noget anderledes end tidligere, da kampkalenderen skal reduceres pga. VM i fodbold. De 20 hold er delt op i fire puljer af 5 hold, og det specielle er at man kun møder hold fra de andre grupper. De to bedste klubber fra hver pulje går derefter videre til slutspillet, som afvikles som en Cup-turnering startende med kvartfinalerne.

Lørdagens kampe i Campeonato Paulista:
Mogi Mirim - Comercial-SP  2-1
Penapolense - Audax-SP  0-0
Palmeiras - Linense  2-1
Rio Claro - Atlético Sorocaba  1-0
Santos - XV de Piracicaba  1-0
São Bernardo - Botafogo-SP  1-0

Se Gabigols mål for Santos

Mål og musik fra Palmeiras - Linense

Palmeiras - Linense


Ingen kommentarer:

Send en kommentar