mandag den 6. maj 2013

Pato vandt nervekrigen fra pletten

Det bliver Corinthians, der skal prøve at fravriste Santos titlen som mester i staten São Paulo. Det blev en kendsgerning, da "O Timão" efter 0-0 i den ordinære spilletid ekspederede São Paulo ud af turneringen med cifrene 4-3 i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Alexandre Pato tog rollen som matchvinder, da han som den sidste sparker i to forsøg sendte bolden ind bag Rogério Ceni. Målmandslegenden nappede ellers Patos første forsøg, men kampens dommer havde luret at den 41-årige keeper langt fra havde fulgt reglerne om at blive inde på målstregen.

Pato bevarede roen ved spark nummer to, hvor Ceni blev sendt den ene vej, og bolden tog den anden vej, og dermed er Corinthians klar til to finalekampe mod Santos, der har vundet turneringen de sidste tre år.

Søndagens semifinale var præget af mere fight end godt spil, og 0-0 var på den led det mest logiske udfald af den ordinære spilletid mellem to ligeværdige modstandere.

Straffespark er jo altid et lotteri, men det var alligevel bemærkelsesværdigt, at det blev stjerner som Paulo Henrique Ganso og Luís Fabiano, som svigtede for hjemmeholdet.

Corinthians og Santos mødes i den første finalekamp søndag den 12. maj på Pacaembu, mens det endnu ikke er bestemt, hvor man spiller returkampen søndagen efter. 

Se straffesparkskonkurrencen fra kampen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar