torsdag den 30. maj 2013

Luís Fabiano svarer igen på kritikken

"Når vi vinder, præsterer jeg, og når vi taber, præsterer jeg ikke". Sådan lød ordene fra Luís Fabiano efter Sao Paulos 5-1 sejr over Vasco da Gama.

"O Fabuloso" har været under benhård kritik hos São Paulo, hvor han ikke har levet op til de store forventninger efter overgangen fra Sevilla. For mange afbrændere og for mange dumme røde kort har i den grad præget den 32-årige angribers tid hos "O Tricolor".

Men denne onsdag aften præsterede Luís Fabiano. Den tidligere landsholdsangriber var overlegen i forhold til Vascos bagerste kæde, og med to mål og en kæmpe andel i et selvmål af Luan stjal Fabiano overskriften.

Kampen eksploderede først efter pausen, hvor São Paulo med fire mål i løbet af 14 minutter satte Vasco skatmat. Fabiano åbnede scoringen et kvarter inde i 2. halvleg, Aloísio var på pletten syv minutter efter, hvorefter Carleto og Fabiano igen med få minutters intervaller sendte bolden ind bag den stakkels Michel Alves.

Vasco fik pyntet på resultatet ved Dakson efter en stor fejl af målmandslegende Rogério Ceni, men det var nu Vasco, der var mest til grin på Morumbi. Kulminationen på en sort-sort aften kom med selvmålet af forsvarstalentet Luan kort før tid.

São Paulo lægger sig med storsejren i spidsen af Serie A med maksimumpoints efter to runder, mens Vasco ligger midt i rækken efter én sejr og ét nederlag. Det ser ikke godt ud for Rio-holdet, der i den grad mangler en keeper. "Volleyball-spilleren" Alessandro er blevet erstattet af Michael Alves, der kun har en svaghed, nemlig skud på mål. Det bliver en svær sæson for den stolte Rio-klub...