torsdag den 30. maj 2013

Nederlag til Neymar-løse Santos mod Seedorf-løse Botafogo

Botafogo fik årets første sejr i Serie A, da "O Fogão" besejrede Santos med 2-1 på den midlertidige hjemmebane Estádio Raulino de Oliveira i Volta Redonda.

Det var første gang, at gæsterne stillede op uden Neymar, som har skrevet 5 år med Barcelona, og det var tydeligt at se, at "O Peixe" (Fisken) skal finde fodfæste igen. Landsholdsspilleren har fyldt hele scenen hos Santos, og nu venter vi på at andre skal tage over.

Botafogo stillede omvendt op uden en sygdomsramt Clarence Seedorf, men Rio-holdet virkede godt klædt på alligevel. Fellype Gabriel bragte ro på bagsmækken med sin scoring efter 14 minutters spil, og angriberen Rafael Marques bekræftede sin gode målform med et mål bare syv minutter efter.

Rafael Marques lagde ellers ud som en kæmpe fiasko i Botafogo, men med en scoring for sjette kamp i træk (inklusiv regionale og pokalkampe) er fansene for alvor ved at tage den 29-årige angriber til sig.

Santos fik bragt lidt spænding ind i kampen med Montillos reducering midt i 2. halvleg, men nærmere end et godt forsøg af unge Neílton kom holdet fra kystbyen ikke.

Botafogo rykker op på en foreløbig 4. plads med fire points for to kampe. Santos er nede som nr. 14 ud af de 20 hold med et enkelt point. Det bliver spændende, hvad Santos gør for at genvinde noget at styrken. En drøm ville være at hente både Robinho og Diego, de såkaldte "tvillinger", som bragte det brasilianske mesterskab til Santos tilbage i 2002.