onsdag den 15. maj 2013

Årets drop slukker for Palmeiras i Copa Libertadores

1/8-finalen blev endestationen for Palmeiras i årets Copa Libertadores. "O Verdão" (De Grønne) trods hjemmebanefordel tabte onsdagens returkamp mod Tijuana med 2-1, og det blev udslagsgivende efter 0-0 i det første møde på mexicansk grund.

Palmeiras-keeperen Bruno satte udeholdet i gang med et frygteligt drop efter 26 minutters spil, mens Arce satte endnu et søm i ligkisten 6 minutter inde i 2. halvleg. Souza fik ganske vist reduceret ti minutter senere, og vægten kunne have forskubbet sig til hjemmeholdets fordel, såfrem Kléber havde fået godkendt en scoring midt i halvlegen.

Lejesvenden fra Porto var imidlertid marginalt offside ved målet, og dermed forsvandt den sidste spænding ud af kampen. Tijuana går videre til kvartfinalen, hvor de møder Sydamerikas for tiden bedst spillende mandskab fra Atlético Mineiro.

Menuen for Palmeiras står nu på kampe i den landsdækkende Serie B, hvor sidste års pokalmestre må være storfavoritter til at tage billetten tilbage til Brasiliens fornemste fodboldrække. Alt andet vil være en kæmpe fiasko for en af giganterne i det fodboldtossede land.