torsdag den 16. maj 2013

Frustrerende Corinthians-farvel til Copa Libertadores

Corinthians' drømme om at vinde Copa Libertadores for andet år i træk led en krank skæbne, da det kun lykkedes for "O Timão" (Det Store Hold) at spille 1-1 hjemme i egen hule mod Boca Juniors.

Argentinerne havde vundet det første opgør på La Bombonera med 1-0, og dermed går Boca Juniors videre til kvartfinalen med cifrene 2-1.

Riquelme var tilbage for Boca, og den argentinske playmaker sørgede for den vigtige udebanescoring efter 24 minutter. Dermed skulle Corinthians lave tre mål for at avancere i Sydamerikas fornemste klubturnering.

Det lykkedes godt nok for hjemmeholdet at passere Boca-målmanden Orion tre gange, men kun Paulinhos kasse 5 minutter inde i 2. halvleg blev godkendt. Romarinho måtte midt i 1. halvleg se sin scoring fejlagtigt annulleret for offside, og Paulinho måtte efter pausen se sit andet mål blive underkendt for et frispark på gæsternes keeper.

Dommertrioen var Paraguay var i det hele taget ikke populær på Pacaembu. Udover de to annullerede scoringer kunne Corinthians også føle sig snydt for et straffespark, da Marín i starten af kampen havde en handske på bolden i det kriminelle felt.

Dermed fik Boca Juniors revanche for sidste års finalenederlag til netop Corinthians. Riquelme & Co. kan nu se frem til en ren argentinsk kvartfinale mod Newells Old Boys, der sendte Vélez Sarsfield ud af turneringen på reglen om udebanemål.

Corinthians skal trods skuffelsen være klar igen på søndag, hvor man møder Santos i finalen om delstatsmesterskabet i São Paulo. "O Timão" vandt i weekenden det første opgør med 2-1, men nu er det Neymar & Co., som har fordel af hjemmebane.