mandag den 27. maj 2013

Atlético Mineiro tog sig en "morfar" mod Coritiba

Både Fluminense og Atlético Mineiro har svære kvartfinaleopgør i Copa Libertadores i sigte, og det betød, at ingen af holdene toppede formationerne til søndagens kampe i Serie A mod hhv. Atlético Paranaense og Coritiba.

Det kom Fluminense bedst ud af med en 2-1 sejr over gæsterne fra Atlético-PR. Rafael Sóbis udnyttede efter et kvartes tid et straffespark begået mod angrebskollegaen Samuel, men "O Furacão" (Orkanen) fik udlignet efter en lille halv times spil ved den store stopper Manoel.

"O Tricolor" nappede alligevel alle tre points med en scoring otte minutter inde i 2. halvleg. Rafael Sóbis huserede på venstrekanten og hans indlæg endte i skoene på Samuel, der sikkert satte bolden ind bag Weverton i gæsternes mål.

Atlético-PR havde fortjent i hvert fald det ene point, men Fluminenses reservekeeper Ricardo Berna var en suveræn sidste skanse for de brasilianske mestre.

Atlético Mineiro luftede flere stamspillere end Fluminense, men resultatet blev lige det modsatte. "O Galo" (Hanen) uden Ronaldinho tabte nemlig med 2-1 ude til Coritiba, men det var så tæt som det kunne komme på det ene point.

Angriberen Diego Tardelli bragte Atlético Mineiro foran i starten af anden halvleg, men hjemmeholdet svarende igen med mål af Deivid og Arthur. Sejsmålet blev først sat ind i overtiden i en situation, hvor gæsternes forsvar tog sig en ordentlig "morfar".

Målscoreren Arthur var netop kommet på banen, og han var vaks på indlægget fra den ligeledes indskiftede Lincoln. Oplæggeren Lincoln med fortid i bl.a. Schalke 04 er kommet lidt i overskud hos Coritiba efter at klublegenden Alex er kommet fra Fenebahçe.

Resultaterne betyder, at Fluminense og Coritiba deler 5. pladsen i rækken, mens de to Atlético-klubber kører parløb som nr. 14 ud af de 20 hold.

Fluminense skal allerede i kamp igen på onsdag, hvor Fred & Co. skal forsøge at hente en sejr ude over Olimpia. Atlético Mineiro skal snørre støvlerne igen torsdag, hvor Tijuana kommer forbi Arena Independência. Det gælder begge steder en semifinaleplads i Sydamerikas fornemste klubturnering, Copa Libertadores.