fredag den 31. maj 2013

Fru Fortuna stod Atlético Mineiro bi i Copa Libertadores

Fru Fortuna stod Atlético Mineiro bi, da "O Galo" (Hanen) kvalificerede sig til semifinalen i Copa Libertadores med 1-1 hjemme mod Tijuana.

Tijuana  fik nemlig i kampens overtid tildelt et straffespark, som kunne have sendt de mexicanske gæster videre i turneringen. Den colombianske angriber Riascos tog ansvaret, men han måtte se sit forsøg pareret af hjemmeholdets Victor.

Victor var ellers gået til den ene side, men den 30 årige keeper fik alligevel løftet den ene fod tilstrækkeligt til at få ram på Riascos forsøg, der var placeret midt i målet. Mirakelredningen udløste selvfølgelig en kæmpe jubel på Arena Independência, hvor der var fuldt hus med små 21.000 betalende "atléticanos".

Atlético-MG og Tijuana havde spillet 2-2 i det første opgør i Mexico, så med onsdagens 1-1 blev det således antallet af udebanemål, der blev afgørende for hvem der gik videre til semifinalen.

Tijuana var resultatet fra den første kamp tvunget til en offensiv på banen i Belo Horizonte, hvor Atlético ikke har lidt et nederlag i over et år. Mexicanerne tog udfordringen op og var giftige mod et hjemmehold, der ikke kom op i det sædvanlige tempo.

Straffesparkssynderen Riascos bragte fortjent Tijuana foran midt i 1. halvleg, mens den store landsholdsstopper Réver fik bugseret udligningen i mål kort før pausen.

I 2. halvleg kløede Tijuana på for at få den afgørende scoring, men overliggeren og den storspillende Victor sørgede for at Atlético kunne løse billetten til semifinalen.

Ronaldinho & Co. møder i semifinalen argentinske Newells Old Boys, mens Olimpia og Santa Fe gør op om den anden finaleplads. Sydamerikas fornemste klubturnering tager sig nu en lille puster.

Der er jo Confederations Cup, og det betyder, at vi må vente på fortsættelsen af den spektakulære turnering indtil juli måned.