mandag den 27. maj 2013

En tårevældet Neymar sagde farvel og tak for denne gang

"Eu vou, mas eu volto". Sådan stod der skrevet på muren i Santos' omklædningsrum efter fredagens træning på anlægget CT Rei Pelé. Skriften tilhørte Neymar, og stortalentet fik dermed fortalt sine holdkammerater at selvom Europa kalder, så forventer han at vende tilbage til klubben en dag.

Senere kom det frem at en transfer på 35 mio. € (eksl. alt det løse) flytter Brasiliens for tiden største fodboldspiller til Barcelona, hvor Neymar i de næste fem år forhåbentlig skal vende de mange skeptiske toner om, at han vil blive et flop på den europæiske scene.

En ny Robinho eller Denilson? Måske verdens bedste fodboldspiller med tiden? Mulighederne for Neymar er mange, og vi må i den forbindelse ikke glemme at knægten kun er 21 år. En legende som Maradona kom til Barcelona som 21-årig, og den argentinske 10'er fik først for alvor forløst sit potentiale i Napoli nogle år senere.

Neymar fik lige en sidste kamp for Santos efter offentliggørelsen af transferen. Det blev til en ekstra omgang i ringen for hjerteklubben i søndagens møde mod Flamengo i den brasilianske Serie A. Opgøret blev selvfølgelig en emotionel omgang for landsholdsspilleren, der måtte fælde en tåre under nationalsangen.

Afskeden blev nu ikke som håbet. Flamengo var bedst på den neutrale grund i Brasília, og "O Rubro-Negro" (De Rød-Sorte) havde fortjent at vinde med 2-3 mål. Manglende effektivitet og flot spil af Rafael i Santos-buret betød, at Neymar fik en 0-0 med i bagagen til Spanien.

Den kommende Barcelona-spiller leverede selv en anonym indsats, men han kunne da glæde sig over nogle imponerende rammer, hvor hele 63.501 tilskuere havde trodset de skyhøje billetpriser for at sige farvel til Neymar på den nyrenoverede VM-arena "Estádio Nacional Mané Garrincha" i Brasiliens hovedstad.

De mange tilskuere kan passende komme igen samme sted den 16. juni, hvor Brasilien med Neymar i spidsen åbner gruppespillet i Confederations Cup med en kamp mod Japan. Der er bare et år til VM skal spilles i det fodboldtossede land, og der gisnes heftigt om Neymars transfer til Spanien bliver en fordel eller ulempe i Brasiliens kamp for at hjemføre VM-titlen for 6. gang.

Vi må se tiden an og se hvordan tingene udvikler sig i Barcelona. Herfra er der bare at ønske Neymar held og lykke i det spanske, og tak for masser af fed underholdning for os, der følger med i den brasilianske liga. 


Se højdepunkterne fra Santos-Flamengo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar