søndag den 9. juni 2013

Gabriel med olympisk mål for Flamengo

Flamengo fik med 3-0 ude over Criciúma årets første sejr i Serie A. Angriberen Hernane åbnede scoringen for gæsterne kort før pausen, og i 2. halvleg brillerede Gabriel med to mål for "O Rubro-Negro" (De Rød-Sorte).

Ledelsen i Rio-klubben fyrede træner Jorginho efter en skuffende start i landets bedste fodboldrække, og aktionen gav i første omgang bonus på banen. Flamengo fik dog hjælp af kampens dommer, da han udviste hjemmeholdets Fabinho i 1. halvleg efter en gang stangeri med Elias. Flamengo-spilleren brugte også sine horn i situationen, men det var altså kun den ene, som blev straffet.

Sejren var fortjent nok. Flamengo var bedst over de 90 minutter mod et Criciúma, der selvfølgelig var handicappet af udvisningen.

Kampen bød på noget så sjældent som en aktiv femtedommer. Gabriels scoring til 3-0 var nemlig et olympisk mål (dvs. et mål sat ind direkte på hjørnespark), og da hverken dommer eller linjedommer havde vinklen til at se om bolden var inde eller ej, så tog manden bag Criciúmas mål ansvaret og dømte bolden inde.

Flamengo rykker med sejren op på 14. pladsen med fem points for fem kampe, mens oprykkerne fra Criciúma ligger 10'er i tabellen med et point mere på kontoen.

Vasco da Gama skuffede sit hjemmepublikum med at spille 1-1 mod Bahia. Gæsterne kom tidligt foran ved Fernandão, men Carlos Alberto fik udlignet midt i 1. halvleg på et straffespark begået mod ham selv.

Hjemmeholdet fik en lille gave 11 minutter inde i 2. halvleg, da Diones fik marchordre efter sit andet gule kort. Vasco pressede derefter på for at få sejrsmålet, men nærmere end et hovedstød på stolpen af indskiftede André kom hjemmeholdet ikke.

Vasco ligger med resultatet 8'er i tabellen, mens Bahia rykker op på en overraskende 4. plads ud af de 20 hold.