søndag den 2. juni 2013

Oprykkerne Vitória tager teten i Serie A

Oprykkerne fra Vitória tager teten i Serie A efter lørdagens 2-0 sejr over Vasco da Gama. Dinei blev kampens store spiller med to mål, hvoraf det sidste blev sat ind på straffespark. Angriberen sendte faktisk bolden i nettet en tredje gang, men scoringen blev fejlagtigt annulleret for offside.

Vasco følte sig også noget bortdømt på Barradão i Salvador. Rio-holdet havde boldet i nettet to gange efter pausen, men ved begge scoringer havde kampens linjedommer flaget oppe. Også her viser de langsomme gengivelser at kendelserne var forkerte.

Vitória kunne dermed sætte sit syvende point ind på kontoen, og det rækker til en foreløbig dukseplads i rækken. Vasco er noteret for en sejr og to nederlag, og Rio-klubben ligger nede som nummer 12.

Botafogo er ligesom Vitória godt kørende for tiden. Med kaptajn Clarence Seedorf på banen i 87 minutter blev det til en 2-1 sejr over Cruzeiro. Den uruguyanske landsholdsspiller Nicólas Lodeiro satte begge mål ind for Botafogo, hvoraf det afgørende var på straffespark.

Angriberen Anselmo Ramon stod for gæsterne enlige træffer efter et skud, som snød keeperen Renan. Botafogos normale førstevalg i buret Jefferson var fraværende pga. af landsholdsopgaver med Brasilien, og det var tæt på at blive dyrt for "O Fogão".

Botafogo lægger sig på 2. pladsen i Serie A med syv points for tre kampe, mens Cruzeiro med sit første nederlag falder ned på en foreløbig 6. plads.

Denne tredje runde spilles færdig i dag med 4 kampe, men forinden da skal det brasilianske landshold i aktion mod England på det nye Maracanã. Kampen spilles kl. 21.00 og vises direkte på TV3 Sport 1.