søndag den 9. juni 2013

Clarence Seedorf scorer efter rent fodtennisopspil

Botafogo kan overnatte på 1. pladsen i Serie A efter at Seedorf & Co. vandt lørdagens svære udekamp mod Ponte Preta med 2-0.

Den rutinerede hollænder beviste endnu en gang sin vigtighed for Rio-holdet. Det var Seedorf, der bragte gæsterne foran efter en god halv times spil, da han fuldendte et flot angreb med at flugte bolden i nettet. Det startede med et indkast og endte efter en gang fodboldtennis for fødderne af den 37-årige veteran, hvis teknik stadig holder høj klasse.

Seedorf var også med i Botafogos anden scoring bare fem minutter efter. Hollænderen sendte et hjørnespark ind foran hjemmeholdets mål, hvor bolden til sidst endte i panden på stopperen Antônia Carlos til 2-0.

Ponte Preta kom mere med i kampen efter pausen, og Botafogo skal i et par tilfælde love godt for målmanden Renan, som hev et par vigtige redninger ud af ærmet. Botafogo havde også sine chancer til sidst i kampen, og her var det stortalentet Vitinho som fik testet både træværk og hjemmeholdets keeper.

Botafogo når dermed op på 10 points ud af 15 mulige, og det rækker pt. til 1. pladsen. Ponte Preta ligger nede og roder på en 17. plads efter blot 3 points for en håndfuld kampe.

Verdensmestrene fra Corinthians skuffede sit hjemmepublikum med kun at spille 0-0 mod Portuguesa. "O Timão" (Det Store Hold) spillede skidt, men havde alligevel chancerne til at vinde kampen. Bedste forsøg kom fra Gil, der i overtiden headede bolden på overliggeren.

Corinthians ligger dermed nummer 12 i rækken, mens Portuguesa er tredjesidst ud af de 20 hold.